BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN certifikát / Španielsky extra panenský olivový olej
11,25 €
Neodolateľný produkt BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml * ES-ECO-001-AN certifikát / Španielsky extra panenský olivový olej od výrobca BrainMax Pure u nás nájdete zľavnený za 11,25 €.
-
Výrobca/Značka:
- EAN: 8594190032054
Olej odrody Hojiblanca - prvotriedny olej s nízkou kyslosťou BIO extra panenský olivový olej pochádza z olív odrody Hojiblanca v Andalúzii , ktorá má perfektné klimatické podmienky na pestovanie tých najlepších olivovníka. Z tých sa za studena extrahuje olivový olej. Výsledkom tejto odrody a poctivými postupmi výroby je olej s veľmi sviežou, ovocnou arómou zelených olív. BIO olivový olej Hojiblanca získal hneď niekoľko medzinárodných ocenení ako olej prvotriednej kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikovaná značkou pôvodu Estepa , ktorá má najnáročnejšie požiadavky na kvalitu olivových olejov, ktoré sú na trhu v predaji. Vysoká kvalita je daná okrem iného aj veľmi nízkou aciditou alebo kyslosťou, ktorá je u tohto oleja do 0,3%. Nenahraditeľná surovina talianskych a gréckych pokrmov. Základná surovina cestovín, risota alebo pesta. Vhodný na prípravu ako studených, tak teplých pokrmov. Vhodný na restovanie. Vynikajúci do dresingov a marinád. Chuť a vôňa oleja Hojiblanca Olej Hojiblanca má veľmi sviežu vôňu, plnú ovocných tónov zelených olív a olivových listov. Vyvážená je aj chuť, ktorá je ľahko korenená a s jemnou horkosťou. Olej je ideálny na prípravu zeleniny a grilovaných rýb. Obsah polyfenolov - 51,4 mg / 100 ml Olej Hojiblanca vyniká vysokým obsahom polyfenolov , konkrétne 565 mg/kg , čo sú silné antioxidanty prispievajúce k ochrane buniek pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi a podporujú celkové zdravie ciev. Olej sa môže pochváliť aciditou do 0,23% a obsahuje 72,94% kyseliny olejovej , ktorá je jednou z najdôležitejších zložiek olivového oleja, pretože má pozitívny vplyv na zdravie srdca a ciev. Pomáha znižovať hladinu "zlého" LDL cholesterolu, zatiaľ čo udržuje alebo zvyšuje hladinu "dobrého" HDL cholesterolu. Lipidy a ich dopad na kardiovaskulárny systém Čo spôsobuje aterosklerózu a problémy srdcovo-cievneho systému? Sú to lipidy, ktoré sa usadzujú na stenách ciev a mechanicky bránia prietoku krvi. Navyše narúšajú cievnu stenu a spôsobujú jej kôrnatenie. Vyváženosť medzi príjmom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín spolu s polyfenolmi chráni cievy a nespôsobuje oxidáciu cholesterolu v krvi. Grécky paradox - Polyfenoly pre zdravé srdce Grécky paradox súvisí do veľkej miery s olivovým olejom. Spočíva v tom, že aj napriek vysokému príjmu nasýtených tukov v strave gréckych obyvateľov , vrátane veľkého množstva olivového oleja, majú gréci nízku mieru srdcových ochorení a niektorých ďalších chronických ťažkostí. Ide o ideálny pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín, ktorý ich strava obsahuje. Tým, že sa prakticky v každom ich jedle objavuje kvalitný olivový olej s vysokým množstvom polyfenolov, sú ušetrenia nepríjemných ochorení srdcovo-cievneho systému. Certifikácia integrovanej produkcie Olej má aj certifikáciu integrovanej produkcie, čo znamená, že pestovanie olivového hája prebieha s rešpektom a ohľadom na životné prostredie. Jednoducho to znamená, že pri pestovaní olivovníka plodiny je braný ohľad na to, aby nedochádzalo k znehodnoteniu pôdy a aby bolo zaručené udržateľné poľnohospodárstvo v dlhodobom horizonte. Olej Hojiblanca sa pýši certifikáciou Estepa! Certifikácia Estepa stanovuje najprísnejšie požiadavky čo sa týka kvality extra panenského olivového oleja na svete. Zahŕňa oleje vyrobené v 13 mestách Estepa (Sevilla) a Cordóba. Ide o územie so starodávnou tradíciou v pestovaní olivovníkov na pôde spolu s ideálnymi klimatickými podmienkami , vďaka ktorým majú olivové oleje z tejto oblasti svoju autentickú chuť a sú cenené po celom svete. Extrakcia za studena na zachovanie chuti i kvality Extra panenské olivové oleje sa získavajú priamo z plodov a výhradne mechanickými postupmi, mletím olív. Zostávajúce kategórie olivového oleja, označované ako „olivový olej“, sa nevyrábajú prirodzene, ale získavajú sa chemickou rafináciou za použitia kyseliny fosforečnej. Celý proces extrakcie oleja z čerstvých olív prebieha pod 27ºC , čo umožňuje zachovanie jeho chuti, arómy i nutričných vlastností. Na optimálne zachovanie všetkých jeho vlastností ho odporúčame skladovať mimo dosahu svetla a najlepšie na chladných miestach. Olivový olej by mal byť skladovaný na tmavom a chladnom mieste, ideálna teplota je 18ºC. Výživové hodnoty na 100 ml Energetická hodnota 3700 kJ/ 900 kcal Tuky 100 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 16 g - z toho polynasýtené tuky 8 g - z toho mononenasýtené tuky 76 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Vláknina 0 g Bielkoviny 0 g Soľ 0 g ES-ECO-001-AN certifikát Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkcia ekologického poľnohospodárstva EÚ. Nákupom podporíte aj slovenské lesy #stromzaobjednávku! Zloženie: Extra panenský olivový olej z odrody Hojiblanca*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Olivový olej získaný z olív výhradne mechanickými prostriedkami. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na spodnej strave. Krajina pôvodu: Španielsko Distribútor: Votamax s. r. o. , Hladnovská 83/93, Ostrava Skladovanie: Uchovávajte v suchu a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Hmotnosť: 500 ml.
Určenie | BIO |
---|---|
Typ | Olej |
Výrobca | BrainMax Pure |
Veľkosť balenia | 500 ml |
Forma | Tekutá |