BrainMax LAUF Protein, natívny srvátkový proteín, 1000 g Príchuť: Karamel Natívny srvátkový proteín, doplnok stravy
40,30 €
Exkluzívny produkt BrainMax LAUF Protein, natívny srvátkový proteín, 1000 g Príchuť: Karamel Natívny srvátkový proteín, doplnok stravy od výrobca BrainMax u nás nájdete po zľave za 40,30 €.
-
Výrobca/Značka:
- EAN: 8594190030098
Lahodná príchuť a perfektné zloženie Vás odpáli do vesmíru! LAUF PROTEIN! Lauf proteín je zložený z 50% z natívneho koncentrátu a z 50% z natívneho izolátu. V koncentráte sa nachádzajú imunoglobulíny, laktoferín a ďalšie látky prospešné pre náš organizmus. Zatiaľ čo izolát zaisťuje vysoký obsah bielkovín. Spojením vznikol pre telo veľmi dobre využiteľný proteín , ktorý je vhodný na podporu zdravia a doplnenie bielkovín z toho najkvalitnejšieho zdroja! Svojou kvalitou, stráviteľnosťou a čistotou nemá konkurenciu. Natívny proteín z mlieka od voľne sa pasúcich kráv Nedenaturovaný natívny srvátkový proteín je získavaný za studena priamo z čerstvého kravského mlieka od voľne pasúcich sa kráv kŕmených trávou, ktoré pochádza z kontrolovaného európskeho chovu. Oproti bežným proteínom prechádza mlieko iba jednou šetrnou pasterizáciou (bežne sa pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrácie prebieha pri veľmi nízkej teplote (do 10°C) , pri ktorej si proteín zachováva imunoglobulíny a enzýmy. Je lepšie stráviteľný , dobre sa vstrebáva a hlavne má lepšiu využiteľnosť obsiahnutých bielkovín. Vďaka šetrnej a priamej metóde spracovania z čerstvého mlieka nie sú porušené väzby medzi aminokyselinami a celkovo sa v proteíne nachádza vyššia koncentrácia aminokyselín najmä proanabolického leucínu. Rozdiel medzi natívnym srvátkovým proteínom a bežným „syrovým“ srvátkovým proteínom Natívny srvátkový proteín sa vyrába za studena priamo z čerstvého mlieka od kráv pasúcich sa na pastvinách a kŕmených trávou. Zatiaľ čo "syrový" srvátkový proteín sa vyrába zo syra, presnejšie povedané z vedľajšieho produktu vzniknutého pri výrobe syra, srvátky. Bežný srvátkový proteín je teda oproti natívnemu proteínu viac spracovanou potravinou a pri procese výroby dochádza k degradácii aminokyselín i prospešných látok, pretože sa najskôr musí mlieko pasterizovať zahriatím, potom sa za vyšších teplôt vyrába syr a v poslednej fáze výroby ešte dochádza k zahrievaniu syra, aby bol vyrobený srvátkový proteín. Zatiaľ čo u natívneho proteínu dochádza iba k jednej pasterizácii na začiatku pri výrobe mlieka a potom sa filtráciou priamo z mlieka šetrne za nízkych teplôt získava natívny srvátkový proteín bez degradácie krehkých väzieb medzi aminokyselinami. Výsledným produktom je potom proteín mimoriadne kvalitný, čistý a pre telo veľmi dobre vstrebateľný aj stráviteľný. Natívny proteín sa vyznačuje vyššou koncentráciou aminokyselín ( 7 g BCAA na dávku ) a telu prospešných látok ( laktoferín , imunoglobulín ). Natívny proteín je kaviárom medzi proteínmi. Štúdie ukazujú, že natívny srvátkový proteín zvyšuje koncentráciu aminokyselín v krvi viac ako bežný srvátkový proteín alebo mlieko, čo by mohlo zjednodušene povedané predĺžiť čas na budovanie svalov v tele. Šetrná výroba proteínu z natívnej srvátky Jeden z dôvodov, prečo si natívna srvátka vedie tak dobre v obsahu a vstrebateľnosti bielkovín, je výrobný proces. U proteínu z natívnej srvátky dochádza k pasterizácii iba raz , zatiaľ čo u srvátkového proteínu dvakrát. Tým môže dôjsť k denaturácii (znehodnoteniu) bielkovín a navyše výroba natívneho srvátkového proteínu prebieha procesom mikrofiltrácie za studena (teplota do 10°C). Jednoducho povedané možno povedať, že výroba natívneho srvátkového proteínu je natoľko šetrná, že si vďaka tomu proteín zachová množstvo bielkovín aj vyššie množstvo aminokyselín. DIAAS - index kvality bielkovín Nielen obsah bielkovín, ale aj stráviteľnosť aminokyselín, je dôležitý údaj, o ktorý sa zaujímať. Natívny srvátkový proteín si v tomto hodnotení DIAAS (digestible indispensable amino acid score) vedie skvele. Ide o zhodnotenie bielkovín na základe vstrebateľnosti a stráviteľnosti aminokyselín. Inými slovami o akú kvalitnú bielkovinu z hľadiska vstrebateľnosti v organizme sa jedná. A natívne srvátka obsadzuje v hodnotení DIAAS predné priečky. Testované nezávislým laboratóriom BrainMax LAUF Protein prešiel nezávislým laboratórnym testovaním na prítomnosť ťažkých kovov a mikrobiologickú nezávadnosť. Ťažké kovy môžu byť v niektorých rastlinných surovinách prítomné v dôsledku znečisteného prostredia, a preto je ich kontrola zásadná pre bezpečnosť. Mikrobiologické testovanie zahŕňalo overenie neprítomnosti škodlivých mikroorganizmov, napríklad baktérií, plesní a kvasiniek. Protokol o výsledku testu tu. Natívny srvátkový proteín Pod označením natívny proteín si môžete predstaviť výrobný proces, pri ktorom sa oddelí srvátka a mlieko bez toho, aby predtým dochádzalo k oddeleniu za účelom výroby iných produktov, ako sú napríklad syry. Zatiaľ čo pri iných výrobných postupoch sú proteíny až na poslednom mieste, ako z mlieka spracovať skutočne všetko, je natívny srvátkový proteín samostatný produkt, ktorý ako prvý z mlieka vzniká. Najkvalitnejší druh proteínu na trhu Na rozdiel od bežnej srvátky je natívny proteín získavaný priamo z mlieka za studena, čím sa násobí jeho stráviteľnosť a využiteľnosť bielkovín. Slovo "natívne" sa spája k procesu, pri ktorom sa oddelí srvátka a mlieko bez toho, aby predtým dochádzalo k oddeleniu za účelom výroby iných mliečnych výrobkov ako to je u bežných proteínov. Spôsob šetrného spracovania sa prejavuje aj na aminokyselinovom spektre, kedy natívny srvátkový proteín obsahuje až o 16% viac proanabolického leucínu a skoro o 40% viac cystínu. V každej odmerke nájdete 26 g bielkovín. Natívny proteín obsahuje prirodzene veľmi pestré spektrum aminokyselín. Každá aminokyselina má v tele svoju špecifickú funkciu, jedna bez druhej, však fungujú len na pol plynu, dohromady sú preto oveľa silnejšie! Rozdiel mezi LAUF Protein a Performance Protein LAUF i Performance protein obsahujú natívny proteín najvyššej kvality. Avšak s tým rozdielom, že LAUF obsahuje 100% natívneho proteínu v podobe izolátu a koncentrátu v pomere 1:1. Zatiaľ čo Performance obsahuje natívny srvátkový proteín z 62% a z 26% kolagénu , zároveň je obohatený o kolostrum a kokosový olej. LAUF proteín obsahuje bohatšie spektrum aminokyselín predovšetkým proanabolický leucín, pretože obsahuje 100% natívneho srvátkového proteínu. LAUF proteín je viac zameraný na doplňovanie bielkovín nielen pre športový výkon a rast svalov, zatiaľ čo Performance má širšie využitie pre imunitu, črevo, ale aj tréning. Prečo voliť LAUF proteín z natívnej srvátky? Získaný šetrne z čerstvého mlieka od voľne sa pasúcich kráv kŕmených trávou. Vyššia koncentrácia aminokyselín (7 g BCAA na dávku). Najvyššia možná kvalita, čistota, stráviteľnosť a biodostupnosť. Aminokyseliny v neporušených väzbách pre lepšiu využiteľnosť v tele. Vyššia koncentrácia leucínu pre budovanie svalov. Zachovanie imunoglobulínu a laktoferínu. Srvátka vo svojej prirodzenej prírodnej podobe ako v mlieku. 26 g bielkovín na dávku. Sladené prírodným sladidlom stéviou , ktorá neškodí mikrobiómu. Vysoké množstvo aminokyselín Natívne srvátka je bohatá na aminokyseliny. Je obzvlášť špecifická vysokým množstvom leucínu a cystínu. Leucín stimuluje proces proteosyntézy. Proces pri ktorom sa z aminokyselín vytvárajú bielkoviny. Vďaka leucínu je tento proces oveľa rýchlejší. Druhou aminokyselinou je cystín, ktorý je prekurzorom glutatiónu. Jedného z dvojice najsilnejších antioxidantov v tele. Tieto aminokyseliny sú pre nás veľmi dôležité, pretože sa podieľajú na budovaní svalovej hmoty a regenerácii. Zároveň sú však veľmi krehké a citlivé na teplo. Natívna srvátka je svojim šetrným spracovaním bohatá na obe aminokyseliny a tým je kvalitným zdrojom bielkovín nielen po tréningu. Natívny proteín pre mužov aj ženy Lauf proteín nie je určený len pre mužov. Bielkoviny sú totiž základným kameňom našich svalov a to bez ohľadu na to, ako veľmi aktívni ste. Sú tiež súčasťou každej bunky, kde fungujú ako receptory a navyše sú dôležitým prvkom imunity. Natívny srvátkový proteín si zachováva aj látky nazývané laktoferíny a imunoglobulíny. Ide o proteíny, ktoré sú produkované naším imunitným systémom za účelom boja proti infekciám. Majú na starosť rýchlejšie reakcie nášho imunitného systému , pretože pozorne strážia potencionálne škodlivé látky. Vynikajúca chuť bez cukrov alebo umelých sladidiel Príjemnú sladkastú chuť proteínu prepožičali lístky stévie. Bylinka, ktorá je až 300 krát sladšia ako cukor , neobsahuje žiadne kalórie, a navyše nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Predovšetkým, oproti umelým sladidlám, nemá zlý vplyv na črevný mikrobióm. Pre krémovejšiu konzistenciu sme použili semená guarových plodov. Tie obsahujú podiel vlákniny, ktorá prospieva zdraviu čriev a udrží pocit nasýtenia. Poriadna porcia kvalitných bielkovín Rozmiešajte 1 odmerku (35 g) s 200 ml vody alebo mlieka. Proteín môžete tiež pridať do raňajkovej kaše alebo smoothie. S ohľadom na denný príjem bielkovín, užívajte 1-3 dávky denne. Keďže prechádzame na nové odmerky, v proteínoch môžete naraziť na dve rôzne. U malej, 70 ml odmerky, odporúčame dávkovať vrchovatú odmerku. U veľkých, 100 ml odmeriek (lopatka), odporúčame rozmiešať 1 zarovnanú odmerku. Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Karamel Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1364 kJ / 326 kcal 477 kJ / 114 kcal Tuky 0,16 g 0,06 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,00 g 0,00 g Sacharidy 7,90 g 2,77 g - z toho cukry 7,90 g 2,76 g Vláknina 1,70 g 0,60 g Bielkoviny 74,01 g 25,90 g Soľ 0,53 g 0,19 g Zloženie: (45 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát , (45 %) natívny srvátkový proteínový izolát , prírodná aróma, zahusťovadlo: guma guar, sladidlo: steviol-glykozidy. Minimálna trvanlivosť na obale. Uchovávajte v suchu, chlade a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Karamel Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,55 4,97 g Leucín 11,05 3,53 g Kyselina asparagová 10,18 3,26 g Lyzín 9,25 2,96 g Isoleucín 4,96 1,58 g Valin 4,50 1,44 g Threonin 4,26 1,36 g Alanín 4,08 1,30 g Proline 4,08 1,30 g Serin 3,86 1,23 g Tyrozín 3,45 1,10 g Fenylalanín 3,42 1,09 g Cysteín 2,78 0,89 g Arginín 2,17 0,69 g Metionín 2,02 0,65 g Tryptofán 1,93 0,62 g Histidín 1,87 0,60 g Glycín 1,73% 0,55 g Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Čokoláda Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1431 kJ / 342 kcal 502 kJ / 120 kcal Tuky 1,41 g 0,49 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,73 g 0,26 g Sacharidy 8,42 g 2,95 g - z toho cukry 7,71 g 2,70 g Vláknina 3,47 g 1,22 g Bielkoviny 73,27 g 25,64 g Soľ 0,52 g 0,18 g Zloženie: (44 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát , (44 %) natívny srvátkový proteínový izolát , kakao*, prírodná aróma, zahusťovadlo: guma guar, sladidlo: steviol-glykozidy. * z ekologického poľnohospodárstva. Minimálna trvanlivosť na obale. Uchovávajte v suchu, chlade a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Čokoláda Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,55 4,82 g Leucín 11,05 3,42 g Kyselina asparagová 10,18 3,15 g Lyzín 9,25 2,96 g Isoleucín 4,96 2,87 g Valin 4,50 1,39 g Threonin 4,26 1,32 g Alanín 4,08 1,26 g Proline 4,08 1,26 g Serin 3,86 1,20 g Tyrozín 3,45 1,07 g Fenylalanín 3,42 1,06 g Cysteín 2,78 0,86 g Arginín 2,17 0,67 g Metionín 2,02 0,62 g Tryptofán 1,93 0,60 g Histidín 1,87 0,58 g Glycín 1,73% 0,53 g Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Vanilka Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1410 kJ / 337 kcal 494 kJ / 118 kcal Tuky 0,16 g 0,06 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,00 g 0,00 g Sacharidy 8,16 g 2,86 g - z toho cukry 8,15 g 2,85 g Vláknina 1,70 g 0,60 g Bielkoviny 76,41 g 26,74 g Soľ 0,55 g 0,19 g Zloženie: (47 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát , (47 %) natívny srvátkový proteínový izolát , prírodná aróma, zahusťovadlo: guma guar, sladidlo: steviol-glykozidy. Minimálna trvanlivosť na obale. Uchovávajte v suchu, chlade a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Vanilka Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,55 5,11 g Leucín 11,05 3,63 g Kyselina asparagová 10,18 3,35 g Lyzín 9,25 3,04 g Isoleucín 4,96 1,63 g Valin 4,50 1,48 g Threonin 4,26 1,40 g Alanín 4,08 1,34 g Proline 4,08 1,34 g Serin 3,86 1,27 g Tyrozín 3,45 1,12 g Fenylalanín 3,42 0,91 g Cysteín 2,78 0,71 g Arginín 2,17 0,66 g Metionín 2,02 0,63 g Tryptofán 1,93 0,62 g Histidín 1,87 0,61 g Glycín 1,73 0,57 g Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Arašidy v čokoláde Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1435 kJ / 343 kcal 502 kJ / 120 kcal Tuky 2,30 g 0,80 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,89 g 0,31 g Sacharidy 9,61 g 3,36 g - z toho cukry 7,52 g 2,63 g Vláknina 5,26 g 1,84 g Bielkoviny 69,52 g 24,33 g Soľ 0,48 g 0,17 g Zloženie: (40 %) natívny srvátkový proteínový izolát , (40 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát , kakao*, (6 %) arašidový prášok so zníženým obsahom tuku, prírodná aróma, zahusťovadlo: guma guar (vláknina), sladidlo: steviol-glykozidy. *z ekologického poľnohospodárstva. Minimálna trvanlivosť uvedená na obale. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Arašidy v čokoláde Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,55 4,38 g Leucín 11,05 3,11 g Kyselina asparagová 10,18 2,86 g Lyzín 9,25 2,61 g Isoleucín 4,96 1,39 g Valin 4,50 1,26 g Threonin 4,26 1,20 g Alanín 4,08 1,15 g Proline 4,08 1,15 g Serin 3,86 1,09 g Tyrozín 3,45 0,97 g Fenylalanín 3,42 0,96 g Cysteín 2,78 0,78 g Arginín 2,17 0,61 g Metionín 2,02 0,56 g Tryptofán 1,93 0,55 g Histidín 1,87 0,53 g Glycín 1,73 0,48 g Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Škoricová rolka Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. Na 100 g na 35 g Energetická hodnota 1368 kJ / 327 kcal 481 kJ / 115 kcal Tuky 0,17 g 0,06 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,01 g 0,00 g Sacharidy 8,33 g 2,92 g - z toho cukry 7,76 g 2,71 g Vláknina 3,55 g 1,24 g Bielkoviny 72,82 g 25,49 g Soľ 0,53 g 0,18 g Zloženie: (45 %) natívny srvátkový proteínový izolát , (45 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát , prírodná aróma, (3 %) škorica*, zahusťovadlo: guma guar* (vláknina), emulgátor: slnečnicový lecitín, sladidlo: steviol-glykozidy. *z ekologického poľnohospodárstva. Minimálna trvanlivosť uvedená na obale. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Škoricová rolka Veľkosť dávky: 35 g (1 odmerka) Balenie obsahuje 28 dávok. % na 35 g Kyselina glutámová 15,55 4,89 g Leucín 11,05 3,47 g Kyselina asparagová 10,18 3,19 g Lyzín 9,25 2,91 g Isoleucín 4,96 1,55 g Valin 4,50 1,41 g Threonin 4,26 1,34 g Alanín 4,08 1,28 g Proline 4,08 1,28 g Serin 3,86 1,23 g Tyrozín 3,45 1,08 g Fenylalanín 3,42 1,07 g Cysteín 2,78 0,87 g Arginín 2,17 0,68 g Metionín 2,02 0,63 g Tryptofán 1,93 0,61 g Histidín 1,87 0,59 g Glycín 1,73 0,54 g Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Pistácie Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1443 kJ / 345 kcal, tuky: 0,19 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,02 g, sacharidy: 12,94 g, z toho cukry: 7,84 g, vláknina : 1,70 g, bielkoviny: 73,42 g, soľ: 0,53 g. Výživové údaje na dávku (35 g): Energetická hodnota: 505 kJ / 121 kcal, tuky: 0,07 g, z toho nasýtené mastné kyseliny : 0,01 g, sacharidy: 4,53 g, z toho cukry: 2,75 g, vláknina: 0,60 g, bielkoviny: 25,70 g, soľ: 0,18 g. Zloženie: (45 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát, (45 %) natívny srvátkový proteínový izolát, zahusťovadlo: guma guar, emulgátor: slnečnicový lecitín, sladidlo: steviol-glykozidy, prírodná aróma s príchuťou pistácie. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Pistácie Podiel aminokyselín na 35 g (1 dávka): Kyselina glutamová: 4,91 g, Leucín: 3,49 g, Kyselina aspagarová: 3,22 g, Lyzín: 2,92 g, Isoleucín: 1,57 g, Valín: 1 ,42 g, Threonine: 1,34 g, Alanín: 1,29 g, Proline: 1,29 g, Serín: 1,22 g, Tyrozín: 1,09 g, Fenylalanín: 1,08 g, Cysteín: 0, 88 g, Arginín: 0,69 g, Metionín: 0,64 g, Tryptofán: 0,61 g, Histidín: 0,59 g, Glycín: 0,55 g. Výživové údaje a zloženie - LAUF Protein - Schwarzwaldská torta Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1443 kJ / 345 kcal, tuky: 0,19 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,02 g, sacharidy: 12,94 g, z toho cukry: 7,84 g, vláknina : 1,70 g, bielkoviny: 73,42 g, soľ: 0,53 g. Výživové údaje na dávku (35 g): Energetická hodnota: 505 kJ / 121 kcal, tuky: 0,07 g, z toho nasýtené mastné kyseliny : 0,01 g, sacharidy: 4,53 g, z toho cukry: 2,75 g, vláknina: 0,60 g, bielkoviny: 25,70 g, soľ: 0,18 g. Zloženie: (45 %) natívny srvátkový proteínový koncentrát, (45 %) natívny srvátkový proteínový izolát, zahusťovadlo: guma guar, emulgátor: slnečnicový lecitín, sladidlo: steviol-glykozidy, prírodná aróma s príchuťou Schwarzwaldskej torty. Podiel aminokyselín - LAUF Protein - Schwarzwaldská torta Podiel aminokyselín na 35 g (1 dávka): Kyselina glutamová: 4,91 g, Leucín: 3,49 g, Kyselina aspagarová: 3,22 g, Lyzín: 2,92 g, Isoleucín: 1,57 g, Valín: 1 ,42 g, Threonine: 1,34 g, Alanín: 1,29 g, Proline: 1,29 g, Serín: 1,22 g, Tyrozín: 1,09 g, Fenylalanín: 1,08 g, Cysteín: 0, 88 g, Arginín: 0,69 g, Metionín: 0,64 g, Tryptofán: 0,61 g, Histidín: 0,59 g, Glycín: 0,55 g.
Príchuť | Karamel |
---|---|
Forma | Prášok |
Typ | Proteín |
Veľkosť balenia | 1 kg |
Pre jedincov riešiacich | Svalovú hmotu a fyzický výkon |